Certificaat verlengen
Posted in CertificaatData BankSSL Beveiligen

Certificaat verlengen

Bij een certificaat verlenging is het belangrijk om voordat je een nieuwe CSR aanmaakt, eerst een self signed certificaat aan te maken. De te volgen procedure is:

  1. Maak een back-up van de private key en het certificaat door de code ervan uit het veld “Paste a pre-generated certificate and key” te kopiëren naar een tekstbestand en sla deze op als bijvoorbeeld back-up_huidige_certificaat.txt
  2. Maak een selfsigned certificaat aan.
  3. Maak een nieuwe CSR aan.
  4. Kopieer de nieuw aangemaakte private key uit het veld “Paste a pre-generated certificate and key” naar een tekstbestand en sla deze bijvoorbeeld op als back-up_nieuwe_private_key.txt.
  5. Plaats de gekopieerde private key en certificaat terug uit back-up_huidige_certificaat.txt in het veld “Paste a pre-generated certificate and key” en klik op Save. Nu is het huidige certificaat weer actief.
  6. Vraag met de nieuwe CSR een verlenging aan.
  7. Na ontvangst van het nieuwe certificaat plak je de private key uit back-up_nieuwe_private_key.txt en daaronder meteen het nieuwe certificaat in het veld “Paste a pre-generated certificate and key” en klik op Save. Nu zou het nieuwe certificaat actief moeten worden.

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart